Carola Moors

kleurenanaliste

Zakelijke Kleuren

In de wereld waar iedereen op elkaar lijkt is het goed om je te kunnen onderscheiden. Met een zakelijk kleurenpalet kun je je vaardigheden en kennis optimaal presenteren want als alles in je presentatie klopt is er maximale aandacht voor je  boodschap en je kwaliteiten. In de zakenwereld zijn de grijzen en de blauwen ideale kostuumkleuren. Maar er zijn zoveel verschillende kleuren grijs en blauw. Het is daarom goed te weten welke kleuren je het beste kunt dragen. In een persoonlijk zakelijk kleurenpalet krijg je ook handreikingen voor accessoires en shirts. De combinatie maakt dat alles op elkaar aansluit. Je stropdas, je shirt en je kostuum vormen een geheel.

Het Kostuum
Voorkom dat je een zakelijk kostuum draagt volgens een verouderde mode!

Toch is het niet moeilijk om een goed zakelijk kostuum te kiezen. Ik heb een aantal stappen voor je die je makkelijk kunt onthouden en toepassen. Ik ga je uitleggen waar je het beste op kunt letten bij het aanschaffen van een goed zakelijk kostuum.

Het Colbert.

Schouders:

Het is belangrijk dat je jasje mooi past rond de schouders. De stof dient glad te vallen. En de schouders mogen niet breder zijn dan je eigen schouders (oversized) en achter op de rug net onder de schouders dient het jasje glad te vallen. Heb je ruimte over (een verticale plooi achter op de rug) dan is het jasje te groot. Zie je horizontale plooien op de rug ter hoogte van de armsgaten, dan is het jasje te klein. Het jasje hoort in de hals mooi aan te sluiten tegen het boord van je overhemd en de revers mogen niet wijken maar aan te sluiten over de borst wanneer het jasje dicht gedragen wordt.

Mouwen:

Wat heel veel voorkomt: te lange mouwen! Je pak lijkt daardoor 2 maten te groot!
De ideale mouwlengte is wanneer deze ongeveer 1,5 cm eindigt boven het punt waar je pols overgaat in je hand. Misschien denk je dat dit te kort is maar er hoort nog ca. 1,5 tot 2 cm overhemdsmouw onderuit te komen. De mouw van je overhemd stopt dan net daar waar je pols overgaat in je hand.

pak1a pak2a pak3a

De Pantalon.

De lengte van de pantalon is juist wanneer deze met een klein knikje net op de schoen valt. Achter eindigt de broek net op of net boven de hak van de schoen. De broek is te groot wanneer deze lubbert rondom de heupen en billen. Vaak zit deze dan wel goed in de taille. Misschien heb je een buik dan heb je een kwart maat nodig. Dan valt de broek iets lager en korter. Broeken kunnen eenvoudig korter gemaakt worden en meestal ook langer. Wanneer je  ruimte over hebt midden-achter over de billen, dan kan dat ingenomen worden, mits niet te veel.
Zit de broek goed en alleen te strak in de taille? Dan kan de tailleband een paar centimeter uitgelegd worden. Voldoet je huidig pak niet meer aan bovenstaande adviezen? Dan wordt het echt tijd deze te vervangen. Een eerste indruk maak je immers maar één keer!

Wil het maar niet lukken met het vinden van een kostuum?

Dan is er nog één oplossing voor:

Bel om mail naar:

mob.: 06 53 75 52 83

mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met kleurrijke groet,

Carola Moors

"investeren in je uiterlijk is een investering in je persoonlijkheid"