Carola Moors

kleurenanaliste

Kleuranalyse

Kleurenanalyse
Bij een kleurenanalyse ga ik gedurende 2 uur heel nauwkeurig te werk om jouw te voorzien in de kleuren die bij je passen. Als je dit weet helpt dit de rest van je leven om betere kleurkeuzes te maken. Regelmatig hoor ik van klanten dat ze al eens een kleuradvies hebben gehad, maar niet weten waar ze op moeten letten tijdens het shoppen en het passen van kleding. Daardoor maken ze alsnog de verkeerde keuzes. Tijdens het advies geef ik jou praktische tips en handvatten, waardoor jij jouw kleuradvies gaat gebruiken in de praktijk.

Bekijk de prijzen voor de actuele prijzen.

Hoe werkt een kleurenanalyse?

Kleurentype bepalen
Bij een kleurenanalyse zijn er drie belangrijke elementen:

● Ogen
● Huidskleur
● Haarkleur

Wat nu als je precies weet welke kleuren jou in je kracht zetten? Ik help je daar graag bij. In de gedetailleerde kleurenanalyse bepalen we aan de hand van jouw kleur ogen, huid en haar welk seizoenstype je bent.

Ben je een zomertype of een wintertype, of juist allebei?

LenteZomerHerfstWinter

Omdat dit heel nauwkeurig moet gebeuren werk ik met het kleurenanalyse systeem daardoor verkrijg je een hoge kwaliteit. Ik werk niet alleen met analyse doeken maar ook met een strookjes systeem waarmee je precies opmeet welke kleur huid, haar en ogen je hebt. 

Make-up aanbrengenmake up image of art
Natuurlijk mag de make-up niet ontbreken, ik heb niet voor niets 58 kleuren oogschaduw. Alleen dan kan ik jou de mooiste kleuren geven. Kleuren die harmoniëren met jouw natuurlijke oogkleur. Hetzelfde doe ik met foundation, lipstick of mascara. Wanneer alles perfect is afgestemd wordt het gezicht zichtbaar! Nadat de make-up is aangebracht zal de sessie afgerond worden met mooie sjaals. Je ziet dan heel goed wat kleur voor je gezicht doet. Tijdens de sessie bepaal ik ook alle kleurcodes van de make-up. Deze codes krijg je achteraf toegestuurd. Met deze codes kan je de juiste make-up bestellen via de webshop. Ik gebruik make-up van Art of Image. 

Je krijgt een uitgebreide uitleg zodat je precies weet waar je op moet letten tijdens het kopen van nieuwe kleding, en natuurlijk welke kleuren combineer je bij je bestaande kleding. Wat zijn jouw basis kleuren en welke accentkleuren kan je gebruiken, welke kleuren versterken je kleur haar of ogen?

Kleurenwaaier aankopen
Het is mijn advies om je bezoek af te sluiten met de aanschaf van een kleurenwaaier. Deze kleurenwaaier is persoonlijk op jouw seizoenstype afgestemd. Deze persoonlijke kleurenwaaier is uniek afgestemd op jouw kleur huid, haar en ogen. Bespaar tijd en geld door uw kleding te kopen aan de hand van je persoonlijke kleurenwaaier. Vanaf nu geen miskoop meer!

 KleurenwaaiersKleurenwaaier

Je krijgt een uitgebreide uitleg zodat je precies weet waar je op moet letten tijdens het kopen van nieuwe kleding, en natuurlijk welke kleuren combineer je bij je bestaande kleding. Wat zijn jouw basis kleuren en welke accentkleuren kan je gebruiken, welke kleuren versterken je kleur haar of ogen? 

Heb je nog vragen over de kleurenanalyse, neem dan contact met mij op via de contactpagina

 

Wat betekenen onze kleuren?
De betekenis van kleur is handig om te weten, aangezien je ook met de kleur van je kleding communiceert. Hiermee benadruk je bepaalde eigenschappen en geef je een signaal af.

Donkerblauw
Straalt betrouwbaarheid, loyaliteit en onschuld uit en deze kleur werkt rustgevend. Lichtere blauwtinten zijn meer sportief en fris.
Blauw is een hele oude kleur. Kobaltblauw werd eeuwen geleden al gebruikt voor het schilderen en het decoreren van aardewerk en keramiek. Niet alleen in Nederland, van Egypte tot aan China tijdens de Juan en Ming dynastie en Scandinavië in de 19e eeuw. Uiteraard kennen wij het Delfts-Blauw. Ook in de kledingindustrie is blauw altijd een veel gebruikte kleur geweest. Denk maar aan de blue-collar en jeans. Toch is blauw niet altijd een kleur voor stoffen geweest. 2,5 duizend jaar geleden deed de kleur blauw zijn officiële intrede bij het kleuren van stof. Eerder waren alleen gele en rode pigmenten hiervoor beschikbaar. Toch zijn er voorwerpen gevonden die dateren van de 4e eeuw b.c.! Op het oudste karpet ooit gevonden, van de Maya’s, is de kleur Indigo nog steeds zichtbaar. En dat terwijl de gele en rode kleuren al lang zijn verdwenen!

Grijs
Straalt autoriteit, wijsheid, luxe, geborgenheid en ouderdom uit. Grijs is een tijdloze en elegante kleur. Blauw en grijs zijn altijd goede zakelijke kleuren, vaak toegepast als kleur van een kostuum of mantelpak grijs heeft ook iets tegenstrijdigs: het is de kleur van het veranderlijke (mist, rook en wolken) maar het wordt ook geassocieerd met het onvergankelijke en staat voor stabiliteit, elegantie en geborgenheid. Mensen met een voorliefde voor grijs zijn vaak individueel ingesteld.

Rood
Is een erg opvallende kleur die hartstocht, moed, liefde, energie en kracht uitstraalt. Rood kan ook agressief en opdringerig overkomen. Rood is vooral geschikt om je woorden kracht bij te zetten als je moet onderhandelen. Rood benadrukt je energie en passie. Rood is de kleur van vuur en bloed dus wordt het geassocieerd met energie, oorlog, gevaar, kracht, vastberadenheid en ook passie, verlangen en liefde. Rood is een zeer emotioneel intense kleur. Het verhoogt de stofwisseling, verhoogt de ademhalingssnelheid en verhoogt de bloeddruk.

Zwart
Is geen kleur maar is meestal elegant en feestelijk. Daarnaast straalt zwart creativiteit en autoriteit uit. Zwart is ook een dramatische kleur, een kleur die afstand schept. Gebruik zwart daarom als onderdeel van je outfit of goed doordacht voor de gelegenheid.

Bruin
Is een natuurlijke en aardse kleur, net als beige, maar ook een klassieke kleur. De kleur bruin straalt nederigheid en degelijkheid uit en is een niet-assertieve kleur. Bruin is een goede kleur als je een neutraal en open gesprek wilt voeren. Het is niet geschikt wanneer je spontaan over wilt komen.

Wit
Is een neutrale kleur die staat voor puur, reinheid, frisheid. Het is een kleur die staat voor vreugde, feest, waarheid en tederheid. Wit is als overhemd of blouse goed te combineren met andere kleuren.

Geel
Is een signaalkleur en straalt energie en vrolijkheid uit. Geel wordt geassocieerd met energie, zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Deze kleur stemt vrolijk en positief. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Door de stimulatie van het brein staat de kleur voor kennis, wijsheid en volwassenheid, maar ook voor creativiteit en fantasie.

Oranje
De keerzijde is dat mensen sneller hun geduld verliezen. Kies je deze kleuren in je outfit, wees je dan bewust van dit effect of gebruik de kleuren heel subtiel.

Groen
Is een natuurlijke en sportieve kleur die doet denken aan succes, rijkdom, en veiligheid. Het kan een positieve emotie opwekken. Door een groene kleur in je outfit te dragen voelen mensen zich snel op hun gemak in jouw buurt, zonder dat je overheersend overkomt. Groen is de kleur van leven, vernieuwing, natuur, energie en wordt ook geassocieerd met groei, veiligheid, milieu en overeenstemming. Traditioneel gezien wordt groen in verband gebracht met geld, financiën, bankieren, ambitie, hebzucht en jaloezie.

Paars
Symboliseert koninklijk, rijkdom, macht en sensitiviteit, liefde en passie. Paars wordt vaak gezien als een vrouwelijke en geheimzinnige kleur. De kleur paars wordt ook wel gezien als een symbool voor passie, inventiviteit, inspiratie, originaliteit en spiritualiteit.

Roze
Staat voor leuk, spannend, kalmerend en zacht. Ook deze kleur benadrukt vooral vrouwelijkheid.

 

Zakelijke Kleuren
In de wereld waar iedereen op elkaar lijkt is het goed om je te kunnen onderscheiden. Met een zakelijk kleurenpalet kun je je vaardigheden en kennis optimaal presenteren want als alles in je presentatie klopt is er maximale aandacht voor je  boodschap en je kwaliteiten. In de zakenwereld zijn grijs en blauw de ideale kostuumkleuren. Maar er zijn zoveel verschillende kleuren grijs en blauw. Het is daarom goed om te weten welke kleuren je het beste kunt dragen. In een persoonlijk zakelijk kleurenpalet krijg je ook handreikingen voor accessoires en shirts. De combinatie maakt dat alles op elkaar aansluit. Je stropdas, je shirt en je kostuum vormen een geheel.

Het Kostuum
Voorkom dat je een zakelijk kostuum draagt volgens een verouderde mode! Toch is het niet moeilijk om een goed zakelijk kostuum te kiezen. Ik heb een aantal stappen voor je die je makkelijk kunt onthouden en toepassen. Ik ga je uitleggen waar je het beste op kunt letten bij het aanschaffen van een goed zakelijk kostuum. 

● Colbert
Het is belangrijk dat je jasje mooi past rond de schouders. De stof dient glad te vallen. En de schouders mogen niet breder zijn dan je eigen schouders (oversized) en achter op de rug net onder de schouders dient het jasje glad te vallen. Heb je ruimte over (een verticale plooi achter op de rug) dan is het jasje te groot. Zie je horizontale plooien op de rug ter hoogte van de armsgaten, dan is het jasje te klein.

Het jasje hoort in de hals mooi aan te sluiten tegen het boord van je overhemd en de revers mogen niet wijken maar aan te sluiten over de borst wanneer het jasje dicht gedragen wordt. Wat heel veel voorkomt zijn te lange mouwen! Je pak lijkt daardoor 2 maten te groot! De ideale mouwlengte is wanneer deze ongeveer 1,5 cm eindigt boven het punt waar je pols overgaat in je hand. Misschien denk je dat dit te kort is maar er hoort nog ca. 1,5 tot 2 cm overhemdsmouw onderuit te komen. De mouw van je overhemd stopt dan net daar waar je pols overgaat in je hand.

pak2apak1apak3a

● Pantalon
De lengte van de pantalon is juist wanneer deze met een klein knikje net op de schoen valt. Achter eindigt de broek net op of net boven de hak van de schoen. De broek is te groot wanneer deze lubbert rondom de heupen en billen. Vaak zit deze dan wel goed in de taille. Misschien heb je een buikje, dan heb je een kwart maat nodig. Dan valt de broek iets lager en korter. Broeken kunnen eenvoudig korter gemaakt worden en meestal ook langer. Wanneer je ruimte over hebt midden-achter over de billen, dan kan dat ingenomen worden, mits niet te veel. Zit de broek goed en alleen te strak in de taille? Dan kan de tailleband een paar centimeter uitgelegd worden. Voldoet je huidig pak niet meer aan bovenstaande adviezen? Dan wordt het echt tijd deze te vervangen. Een eerste indruk maak je immers maar één keer!

Bij een sollicitatie is, naast het bezit van de juiste diploma’s, ook belangrijk om vooraf na te denken wat er in dat bedrijf voor kleding gedragen wordt, zodat je je kleding daar vooraf op kan afstemmen.

sollicitatie 1 768x270 2

De kleur die je draagt is geen garantie dat je de baan ook zult krijgen, maar kleur geeft ook je persoonlijkheid weer. Vraag jezelf af  “wat wil ik uitstralen”?

Pas je kleuren dus ook aan op het bedrijf waar je gaat solliciteren. Misschien heb je die creatieve kleuren juist wel nodig. Bijvoorbeeld: De kleur blauw staat voor betrouwbaarheid, loyaliteit, geloofwaardigheid en rust.

Daarom zie je deze kleuren vaak op kantoren. Een zwarte blouse/overhemd of een zwart shirt wordt toch afgeraden, omdat dit wat hard overkomt. Kijk uit met het dragen van prints. Deze zijn heel smaakgevoelig.

Bekijk de prijzen voor de actuele prijzen.

Heb je nog vragen, neem van vrijblijvend contact op. 

"investeren in je uiterlijk is een investering in je persoonlijkheid"